Munnbind – hva er godkjent for privat bruk?

Share it!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Skal du bruke munnbind eller ansiktsmaske? Engangs eller tøymunnbind som kan vaskes? Det er ikke lett å vite hva som dekker ditt behov.

Dersom du ikke er helsepersonell, og skal bruke munnbind for å redusere risikoen for spredning av smitte, holder det med Type I. Type I er ikke beregnet for helsepersonell i operasjonsrom eller andre liknende medisinske omgivelser.

Type I kan brukes dersom du er pasient hos f.eks. tannlegen eller fastlegen, hos fysioterapeuten og på butikken. Når du tar fly eller andre kollektivreiser. Det vil si, for de aller fleste situasjoner, så er «type I» det rette valget for deg som privatperson eller for ansatte som jobber i yrker der de kan komme i kontakt med andre, som f.eks. butikkmedarbeidere. Her kan du se våre type I medisinske munnbind. Disse munnbindene er beregnet for engangsbruk. Slike munnbind skal CE-merkes.

Type II og type IIR er det man kaller kirurkisk munnbind.

I tillegg har man noe som heter Ikke-medisinske munnbind/tøymunnbind. Dette kan være masker laget av papir eller sydd av tekstiler, og disse produktene er KUN ment for privat bruk. Beskyttelsesgraden av slike munnbind eller masker er ukjent, men det kan redusere spredning av virus fra den som bruker munnbindet. Slike masker skal ikke CE-merkes.

Husk at god håndhygiene, det å holde avstand og å hoste på en trygg måte er det aller viktigste for å forebygge Covid-19 smitte.

Ta kontakt med oss dersom du er usikker, så skal vi veilede deg så godt vi kan.

 

 

More articles

munnbind

Våre munnbind er CE-merkede.

Hva betyr det at teksten er CE-merket? CE-merking (CE = Communauté Européenne) er det synlige bevis på at et produkt anses å oppfylle kravene som

About us

We established Modern Health as we realized the lack of infection control equipment in the market. Our products help limit the spread of bacteria and reduce inhalation of contagious particles in the air.

We have an online store selling infection control equipment, comprising face masks at competitive prices and fast delivery.

#thenewnormal #partofthecommoneffort